vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
4
(2)

Amoniumnitraat eindelijk overgebracht naar veilige locatie

lees ook ...

Nederlandse premier Rutte reist september af naar Suriname

De Nederlandse premier Mark Rutte is volgende maand in Suriname. Zijn bezoek is gepland voor 12 en 13 september. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale...

Na een ontploffing van NH4NO3 (ammoniumnitraat) begin augustus in de Libanese hoofdstad Beiroet, barstte de discussie in Suriname los vanwege opslag van het brandbaar goedje nabij een woonwijk. Deze voorrraad  ammoniumnitraat van Newmont Suriname die was opgeslagen in de loods van Haukes NV aan de Uraniumstraat, in het resort Flora, is nu in zijn geheel overgebracht naar een veilige locatie buiten Paramaribo. 

Hiermee komt  Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie haar beloofde na die zij in augustus dit jaar deed aan vertegenwoordigers van de bezorgde buurtbewoners te Flora en Tammenga.

De gevaarlijke stof is nu tijdelijk opgeslagen in een speciaal hiervoor ontworpen opslagruimte op het emplacement van Newmont Suriname in de Merian goudmijn, welke op 66 kilometer afstand ligt van Moengo. 

Door een speciale commissie, geinstalleerd door President Chandrikapersad Santokhi, is er met vertegenwoordigers van verschillende bedrijven, opererend in de mijnbouw sector, aan tafel gezeten en van gedachten gewisseld over de meest veilige en adequate wijze van transport en opslag voor de diverse soorten ontplofbare stoffen die worden gebruikt in de sector.

Het proces van herziene wetgeving betreffende opslag van chemicaliën in ons land is nu ingezet waarmee de presidentiele commissie ‘Inventarisatie, Advies en Optreden omtrent ontplofbare en/of gevaarlijke stoffen’ belast is. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van het kabinet van de President, het ministerie van Defensie, het ministerie van Justitie en Politie, NCTB, NCCR, DNV, het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu, het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmoniumnitraat eindelijk overgebracht naar veilige locatie