maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(2)

Amoksi over wapenvondst: “kan terrorisme zijn of ruilhandel met drugs “

lees ook ...

VSB dringt aan op transparantie in Surinaamse pensioenzaken

Bedrijven en werknemers in Suriname staan al meer dan 100 maanden premies af aan het Algemeen Pensioenfonds (APF), maar hebben weinig duidelijkheid over de bestemming van deze middelen. De Vereniging ...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) zegt dat de gewapende- en veiligheidsdiensten alert zijn. Donderdag werd de Surinaamse samenleving opgeschrikt met de berichtgeving over de aanhouding van verdachten in Nickerie, die in het bezit waren van zware wapens. Amoksi onderkent dat er veel illegale wapens in de samenleving zijn. “Het is geen ontwikkeling die wij voorstaan,” zegt de bewindsman.

Hij accentueert dat uit onderzoek moet blijken hoe de wapens ingezet zouden worden. “Wij vragen ons af wat dit is. Er kan sprake zijn van terrorisme, ruilhandel met drugs of het beschermen van een criminele organisatie”, aldus de minister. Het onderzoek zal antwoord moeten geven op alle vragen merkt de bewindsman op.

Juspol is bezig om in samenwerking met het Kabinet van de President een duidelijke beleidslijn uit te zetten ten aanzien van vuurwapens. “Wij hebben ook in voorbereiding een periode, waarbij mensen die illegale wapens hebben, opgeroepen zullen worden om deze in te leveren. Dit traject wordt besproken met het Openbaar Ministerie”, geeft de regeringsfunctionaris aan.

In Nickerie heeft de politie mannen aangehouden met zware wapens, waaronder 4 AK’s, 4 AR-15, een glock pistool, een jachtgeweer, munitie. Zij hadden ook een satelliettelefoon bij zich. De verdachten hadden ook munitie bij zich voor diverse wapens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmoksi over wapenvondst: "kan terrorisme zijn of ruilhandel met drugs "