zondag 14 april 2024
25.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Amoksi bespreekt uitdieping samenwerking met Nederlandse politietop

lees ook ...

De verdere professionalisering en uitdieping dan wel versterking van de bilaterale samenwerking tussen Suriname en Nederland heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) tijdens een werkbezoek besproken met verschillende actoren in Nederland. Er is specifiek gesproken over de versterking van de rechtsstaat Suriname.

Met Amoksi zijn verder meegereisd: de directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer (BVB) van het Korps Politie Suriname (KPS) Rishi Akkal, commissaris van politie, Santusha Welzijn, lid van het Bureau Mensenrechten Juspol, Georgine Acton R. E. Karg beiden in de hoedanigheid van adviseurs van de minister. In Nederland zijn er besprekingen gevoerd met Monique Commelin, directeur Politieel Beleid en Taakuitvoering tevens plaatsvervangend directeur-generaal Politie en Veiligheidsregio’s bij het ministerie van Veiligheid en Justitie Nederland.

Er is ook gesproken met de korpschef van de Nationale Politie Nederland de eerste hoofdcommissaris van politie Henk van Essen en met de regiochef Amsterdam de hoofdcommissaris Frank Paauw. Tijdens deze gesprekken zijn mogelijkheden geëxploreerd over de verdere samenwerking tussen beide politiekorpsen op het niveau van capaciteitsversterking, met een focus op specialistische politiezorg, alsook het optimaliseren van de bedrijfsvoering en Human Resource Management (HRM) van het KPS. Binnen het “Makandra”-project zijn er 4 leergangen in concept gereed die dit jaar nog van start zullen gaan waaronder Financieel Rechercheren, Recherchevaardigheden en Forensische Opsporing, Buurtmanagement en de inspecteursopleiding.

Ter finaliseren van deze leergangen heeft de directeur BVBKPS met het hoofd van de Surinaamse Politie Academie de hoofdinspecteur van politie Maureen Palmtak gesprekken gevoerd met de counterparts en deskundigen. Er is ook met de Nederlandse Politie Academie van gedachten gewisseld omtrent reorganisatie van het politieonderwijs met het oog op borging van duurzame leergangen gebaseerd op de reële behoefte van de operatie van het KPS.

Vanuit beide partijen binnen deze samenwerking is de commitment geuit om de nodige inspanningen te plegen ter verhoging van de veiligheid en de sterkere aanpak van de basis politiezorg, transnationale georganiseerde misdaad en ondermijning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmoksi bespreekt uitdieping samenwerking met Nederlandse politietop