zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Amoksi beëdigt Gamingboard-medewerkers als BAVP’ers in toezicht op kansspelen

lees ook ...

Lijk ondernemer A.A opgegraven

Het lijk van de ondernemer A.A (52) is aan de Rijsdijk opgegraven door de Kapitale Delicten en de Forensische Opsporing. Hij is vermoedelijk beroofd en vermoord. De man was sinds 2 juli vermist. De...

In een historisch moment zijn de medewerkers van het Toezicht en Handhavingsinstituut voor Kansspelen (Gamingboard) beëdigd als Buitengewone Agenten van Politie (BAVP) door minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi. De directeur van Gamingboard, Addis Peneux-Waterberg, benadrukte dat deze mijlpaal het resultaat is van toewijding, vastberadenheid en hard werken van de medewerkers.

Peneux-Waterberg legde uit dat de prestatie verder gaat dan een alledaagse prestatie; het weerspiegelt de verworven vaardigheden en kennis die nodig zijn om de rol van handhavingsfunctionarissen voor het instituut te vervullen. De BAVP-opleiding was van essentieel belang voor de controleurs in de uitvoering van toezichts- en controlewerkzaamheden.

Als buitengewone agenten van politie dragen deze medewerkers nu de cruciale taak om ervoor te zorgen dat wettelijke regelingen met betrekking tot kansspelen worden nageleefd. Ze spelen een sleutelrol bij het beschermen van de gemeenschap tegen misstanden in de kansspelsector en kunnen indien nodig worden ingezet om de orde te handhaven en de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen.

Directeur Waterberg benadrukte dat het vertrouwen niet alleen in het instituut, maar ook in de burgers moet worden gesteld. Hij moedigde de beëdigde medewerkers aan om altijd met de hoogste mate van professionaliteit, eerlijkheid en respect te handelen, waarmee ze als voorbeeld dienen voor anderen en een diepgaand effect kunnen hebben op de samenleving en het instituut.

Het traject dat de medewerkers hebben afgelegd, was uitdagend, met dagelijkse opleidingen naast hun reguliere werkzaamheden. Desondanks hebben ze bewezen klaar te zijn voor de uitdaging, wat merkbaar is aan de verbetering van hun werkzaamheden, rapportages en creativiteit.

Minister Amoksi benadrukte het specialistische karakter van hun werk en de bijbehorende bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Hij drong erop aan dat zij rekenschap moeten afleggen voor hun daden en dat hun handelen positief moet bijdragen aan het instituut en de regering. De minister waarschuwde tegen corruptieve handelingen, onderstrepend dat het behoud van respect essentieel is voor maximale ondersteuning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmoksi beëdigt Gamingboard-medewerkers als BAVP'ers in toezicht op kansspelen