maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
3
(1)

Amerikaanse militairen delen kennis over hulpverlening bij rampen met collega’s

lees ook ...

Brunswijk: “ABOP zal sterk scoren in Nickerie”

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de politieke partij ABOP, zegt ervan overtuigd te zijn dat zijn partij in mei 2025 een goede beurt zal maken in Nickerie. Brunswijk baseert zijn optimisme op het grote...

Drie militaire instructeurs van het Civil Affairs Team 862 (98th Civil Affairs Battalion – Special Operations/Airborne) uit de Verenigde Staten hebben een maand lang kennis en ervaringen met Surinaamse militairen uitgewisseld over humanitaire hulpverlening bij rampen (Humanitarian Assistance and Disaster Relief). Dit is onderdeel van een Joint Combined Exchange Training (JCET-training).

Het gaat hierbij om medische hulpverlening en het overschrijden van verschillende hindernissen bij het evacueren van slachtoffers, het maken van assessments op grond van specifieke omstandigheden, informatiemanagement en het werken met een landkaart om de situatie binnen een bepaald gebied goed in beeld te brengen.

De bedoeling van deze training is om de bestaande vaardigheden van Surinaamse militairen zowel in theorie als in de praktijk aan te scherpen. De afgelopen periode hebben de trainees en instructeurs als onderdeel van een real life experience training een veldbezoek afgelegd aan onder andere het district Brokopondo. Samen met districtscommissaris Ludwig Mendelzoon zijn er gesprekken gevoerd en is er een assessment gemaakt van de situatie in het district.

De training voor Surinaamse militairen waarbij een slachtoffer wordt verplaatst. Foto Defensie

Met het uitvoeren van een assessment bij de Luchtmacht van het Nationaal Leger zijn bestaande vaardigheden ook verder aangescherpt wanneer het komt op acute hulpverlening aan ver gelegen of moeilijk bereikbare gebieden. Deze JCET-training is verzorgd door captain Michael Esquitin, sergeant first class Michael van Horn en staff sergeant Daniel Sumakeris.

De afdelingen die hieraan hebben geparticipeerd zijn: Militaire Geneeskundige Dienst (MGD), Opleiding en Operaties (G3), Personeelszorg en Civiele Militaire relaties (G5), Luchtmacht en de Marine.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmerikaanse militairen delen kennis over hulpverlening bij rampen met collega’s