maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

Amerikaanse militaire delegatie op bezoek in Suriname

lees ook ...

Van Genderen director of SVZ as from October 1st

The new General Director of the St Vincentius Hospital (SVZ) from October the 1st, is Jason van Genderen. He was at the Wanica Regional Hospital. He succeeds Michel Blokland, who acted as acting gener...

Suriname heeft bezoek van admiraal Keith Davids, commandant van de Special Operations Command South (SOCSouth) in de Verenigde Staten (VS). Hij is samen met een delegatie op werkbezoek. Zij werden door minister Krishna Mathoera ontvangen op het ministerie van Defensie, waarna er ook een ontmoeting met de leiding van het Nationaal Leger (NL) plaatsvond in de Memre Boekoe Kazerne.

SOCSouth is een van de componentcommando’s van het Amerikaanse Southern Command (USSouthcom). Het doel van dit bezoek is om de relatie tussen de SOCSouth en het ministerie van Defensie op het hoogste niveau te bestendigen, gesprekken te voeren over de opkomende Joint Combat Exercise Training (JCET) voor veiligheidsdiensten in de periode februari – maart 2022 en andere militaire onderwerpen.

Afgelopen maanden is de relatie tussen Suriname en partner VS versterkt. Bezoeken op het hoogste niveau zijn onderdeel van de samenwerking en benadrukken de belangrijkheid ervan. Behalve gezamenlijke exercities en trainingen, ontvangt Suriname ook medische ondersteuning van USSouthcom.

In strijd tegen de coronapandemie doneerden de Amerikanen medisch materiaal en een mobiel veldhospitaal aan ons land. Naast admiraal Davids bestond de delegatie verder ook uit Command Sergeant Major Jody Hall (Senior Enlisted Leader), Bernard Link (Foreign Policy Advisor) en Captain Cole Herring (Aide de Camp).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmerikaanse militaire delegatie op bezoek in Suriname