zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Amerikaanse Defensiefunctionaris onderscheiden voor bijdrage Surinaamse Defensie

lees ook ...

Justitie voert verhoogde boetes voor verkeersovertredingen i...

Om verkeersovertreders te ontmoedigen en de verkeersveiligheid te garanderen, heeft de Justitie in 2022 de verhoging van boetes voor verkeersovertredingen aangekondigd en ingevoerd. Deze verhogingen z...

Luitenant-commandant Nathaniel Swank, Military Liaison Officer (MLO) van de Verenigde Staten van Amerika, heeft zijn diensttijd in Suriname voltooid. Op woensdag 24 april 2024 werd hij door minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie onderscheiden met de medaille voor speciale verdiensten in de rang van commandeur. De bewindsvrouw prees Swank als een ware vriend van de Surinaamse defensieorganisatie en bedankte hem voor zijn steun gedurende de afgelopen periode.

Minister Mathoera benadrukte dat de inzet van Swank als Amerikaanse MLO in Suriname vruchtbaar was, waarbij diverse samenwerkingsgebieden werden verkend. Ze onderstreepte dat de defensieattaché de bestaande relaties tussen het Surinaamse ministerie van Defensie en de Amerikaanse defensieorganisatie op een uitstekend niveau heeft weten te handhaven, en dat hij zijn land met trots heeft vertegenwoordigd. Als blijk van dankbaarheid voor zijn bereidheid en toewijding om de banden tussen beide defensieorganisaties te versterken en te verbreden, werd de Amerikaanse legerfunctionaris gedecoreerd met de medaille voor speciale verdiensten in de rang van commandeur. “Deze erkenning symboliseert leiderschap, moed en professionaliteit,” merkte de bewindsvrouw op.

Kolonel Werner Kioe A Sen, de bevelhebber van het Nationaal Leger, prees luitenant-commandant Swank als een hoge defensiefunctionaris bij de Amerikaanse ambassade in Suriname, die zijn professionaliteit, toewijding en opmerkelijke vermogen om bruggen te bouwen tussen Suriname en de VS heeft laten zien. “Zijn voorganger stelde hoge standaarden tijdens haar verblijf hier in Suriname. Bijna twee jaar later kunnen we zeggen dat hij er niet alleen in slaagde om deze standaarden te handhaven, maar dat hij ze zelfs heeft overtroffen. Daarom spreek ik mijn oprechte waardering uit voor al het harde werk dat Nathan in Suriname heeft verricht,” verklaarde de legertopman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmerikaanse Defensiefunctionaris onderscheiden voor bijdrage Surinaamse Defensie