maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
3.7
(3)

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

lees ook ...

Spanningen tussen Brunswijk en Santokhi -Brandstof duurder-9...

- Spanningen tussen regeringspartners VHP en ABOP steeds openlijker - Brandstof vandaag weer duurder. een liter loodvrij kost nu bijna 27 SRD - 95% van de georganiseerde leerkrachten bleven gisteren...

In het kader van de defensie samenwerking die Suriname heeft met de Verenigde Staten van America(VS)  brengt Admiraal Craig Stephen Faller uit de VS een ééndaags werkbezoek aan ons land op 13 januari aanstaande.  Admiraal Faller is commandant van ‘the U.S. Southern Command’. De samenwerking van Suriname en Amerika op het gebied van defensie heeft als doelstelling de veiligheid in Suriname, maar ook in de regio te waarborgen.

De militaire samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika is historisch. De minister van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera vindt het belangrijk dat de defensiesamenwerking tussen beide landen geïntensiveerd wordt. “Het bezoek van Admiraal Faller gaat om het intensiveren van de samenwerking, in het bijzonder op het gebied van capaciteitsversterking en gezamenlijke trainingen”, aldus de bewindsvrouw.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmerikaanse Admiraal bezoekt Suriname