woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Amerikaanse militair attaché krijgt hoge onderscheiding

lees ook ...

Drie nummers Kater op de top 40 lijst

Suriname geniet nog van de hitsong: ‘Fa un de ya’ van Kater Karma & Kenny B. Het nummer ‘Faandi’ is nieuw binnen in de Nationale Top 40.  Drie weken lang heeft ‘Fa un de ya’ op nummer 1 gestaan in...

Luitenant-commandant Ida Quigley, militair attaché van de Verenigde Staten van Amerika, haar diensttijd in Suriname is voorbij. Quigley werd op woensdag 31 augustus 2022 gedecoreerd door het ministerie van Defensie. Zij ontving ook de ‘Joint Service Commendation Medal’ uit de handen van commandant-generaal Laura Richardson van de United States Southern Command.

De decoraties vonden plaats in het bijzijn van de Amerikaanse ambassadeur, Karen Williams, de staf en de legerleiding. Luitenant-commandant Ida Quigley ontving vanuit Suriname de ‘Medal for Meritorious Services in the Rank of Commander’. Deze decoratie benadrukt volgens de Quigley de hechte band tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika. Zij bedankte de officieren voor de uitstekende samenwerking in de afgelopen periode.

“De officier die is voorgedragen om deze medaille in ontvangst te nemen, staat hoog aangeschreven bij de Surinaamse defensieorganisatie. Draag het alsjeblieft met trots en respect. Je verdient deze medaille”, zo sprak de waarnemend Bevelhebber van het Nationaal Leger, Werner Kioe A Sen. Quigley werd bedankt voor haar inzet en voor de vele verbeteringen welke zij heeft kunnen realiseren gedurende haar dienst in Suriname. “Sinds je eerste dag hier in Suriname heb je bruggen gebouwd en de bestaande bruggen heb je met veel toewijding verstevigd”, aldus de bevelhebber.

Het bieden van hulp bij het omgaan met gevaarlijke stoffen en explosieven, alsook bij medische en technische projecten, zijn enkele van de vele inspanningen die zij mogelijk heeft gemaakt. Luitenant-commandant Ida Quigley geeft aan met plezier te hebben gewerkt in Suriname. Zij vertrekt naar de Verenigde Staten van Amerika voor een nieuwe uitdaging in haar carrière. Haar opvolger als militair attaché is Luitenant- commandant Nate Swank.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmerikaanse militair attaché krijgt hoge onderscheiding