dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
2
(1)

American Airlines stopt vluchten op Suriname

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

Ingaande 1 maart 2023 zal de luchtvaartmaatschappij American Airlines zijn vluchten naar Paramaribo stopzetten. Het bedrijf meldt in een verklaring dat het besluit om de dienst te beëindigen werd genomen nadat de route niet aan de verwachtingen voldeed.

“Vanwege de zwakke vraag heeft American Airlines de moeilijke beslissing genomen om de dienst naar Paramaribo, Suriname, met ingang van 1 maart te beëindigen. We zullen proactief contact opnemen met klanten die na deze datum zullen reizen om alternatieve arrangementen aan te bieden”, zegt de woordvoerder.

De luchtvaartmaatschappij had eerder gepland om het hele jaar door vanuit Miami naar de Johan Adolf Pengel International Airport te blijven vliegen met dagelijkse vluchten tijdens het zomerseizoen en vijf wekelijkse vluchten in het winterseizoen.

American Airlines voegde in september 2021 een dienst toe aan Suriname, als onderdeel van een grote op Miami gerichte uitbreiding tijdens de coronapandemie. De luchtvaartmaatschappij wilde een van haar ‘kern’-hubs versterken en deed dat met nieuwe diensten van Miami naar Suriname, Tel Aviv, de Dominicaanse Republiek en andere nieuwe en uitgebreide routes in de VS. American Airlines vliegt met een Airbus A319-toestel naar Suriname dat over 128 zitplaatsen beschikt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmerican Airlines stopt vluchten op Suriname