woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.6 C
Amsterdam
4.3
(3)

AmCham Suriname met nieuwe voorzitter richt zich op financiering en productie/export

lees ook ...

President Santokhi ontvangt souvenirs ter ere van 150 jaar H...

Op 4 juni 2023 heeft president Chandrikapersad Santokhi de eerste exemplaren van speciaal ontworpen souvenirs ter ere van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie ontvangen op het Presidentieel Paleis. De so...

Op 25 mei heeft de overdracht van het voorzitterschap van AmCham Suriname plaatsgevonden. Tijdens deze gelegenheid heeft Eugene Profijt de voorzittershamer overgedragen aan Anushka Sonai. Met het aanbreken van dit nieuwe hoofdstuk zal er versneld worden gewerkt aan het creëren van een gunstige omgeving om investeringen, ondernemerschap en economische ontwikkeling in de Surinaamse private sector te stimuleren.

De nieuwe voorzitter benadrukt het belang om de uitdagingen en kansen die voor ons liggen aan te pakken, met een gezamenlijke visie om groei te bevorderen. Dit omvat onder andere het bevorderen van exportgerichte productie, het vergemakkelijken van handel en het behartigen van de belangen van de AmCham stakeholders.

De komende weken zal er in samenwerking met een financieringsinstelling gevestigd in de Verenigde Staten gekeken worden naar mogelijkheden om aanvullende financieringsbronnen beschikbaar te stellen voor de private sector in Suriname.

Surinaamse bedrijven met een solide ondernemingsplan en behoefte aan financiering op het gebied van duurzame ontwikkeling, klimaatverandering, hernieuwbare energie, agroverwerking, toerisme, ICT en exportgerichte productie krijgen de gelegenheid om een pitch van 15 minuten te houden voor deze financieringsinstelling via AmCham Suriname.

Daarnaast zal de nieuwe voorzitter samen met enkele partnerorganisaties het potentieel van de Surinaamse private productie- en exportsector onder de aandacht brengen van de U.S. Department of State Special Representative for Commercial and Business Affairs tijdens diens bezoek aan Suriname in de komende week.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmCham Suriname met nieuwe voorzitter richt zich op financiering en productie/export