maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

AmCham streeft naar betere zakelijke klimaat en gelijke kansen

lees ook ...

De wrange internet tories van Telezuur/ EBS (2)

Een groot voordeel van een appgroep in groot Paramaribo is dat je snel te weten  komt of het slecht of niet functioneren van je nutsvoorzieningen (Water, licht, telefoon, internet) alleen voor jouw bu...

Uit een recent rapport van de Wereldbank, de Ease of Doing Business, blijkt dat Suriname op de 162e plaats staat van de 190 economieën wereldwijd. Dit rapport beoordeelt landen op diverse indicatoren die de zakelijke omgeving meten, zoals het starten van een bedrijf, het verkrijgen van bouwvergunningen, elektriciteitsaansluitingen, het registreren van onroerend goed, het verkrijgen van krediet, de bescherming van minderheidsinvesteerders, het betalen van belastingen, internationale handel en het afdwingen van contracten.

Anuskha Sonai, de voorzitter van de American Chamber of Commerce of Suriname (AmCham), wijst op de oprichting van de kamer in 2002 met als doel de zakelijke relaties tussen Suriname en de Verenigde Staten te bevorderen. Sonai merkt op dat steeds meer Amerikaanse bedrijven interesse tonen in Suriname en zich daarom bij AmCham aansluiten om potentiële partners te vinden.

Om het zakendoen tussen beide landen en binnen Suriname zelf te verbeteren, zet AmCham zich in voor een beter zakelijk klimaat door samenwerking met de overheid. Sonai benadrukt het belang van goede communicatie met beleidsmakers om de wetgeving te beïnvloeden en aan te passen aan de behoeften van de leden van de organisatie.

Hierbij ligt de nadruk ook op gelijkheid en inclusie, waarbij zowel mannen als vrouwen gelijke kansen moeten krijgen in het zakenleven.
Sonai belicht tevens de rol van vrouwen in het zakelijke landschap en pleit voor gelijke kansen en inclusie. Ze merkt op dat steeds meer vrouwen in leidinggevende posities komen en waardevolle bijdragen leveren aan de zakelijke ontwikkeling van Suriname.

Met betrekking tot de 4e Suriname Oil & Gas Summit merkt Sonai op dat er toenemende interesse is van bedrijven om deel te nemen. AmCham ondersteunt haar leden door hen exposure te bieden via verschillende kanalen, waaronder de website en sociale media, om zo de kosten van deelname te verlagen en het rendement te maximaliseren.

AmCham blijft zich inzetten voor een gunstiger zakelijk klimaat in Suriname, waarbij samenwerking met de overheid en gelijke kansen voor alle ondernemers centraal staan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmCham streeft naar betere zakelijke klimaat en gelijke kansen