Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ambulance voor RGD Suriname

Geplaatst

op

De stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft afgelopen maandag een ambulance cadeau gekregen van ondernemer Humphrey Kramawitama.

Kramawitana, directeur van Krama Oil, was onlangs jarig en wilde, in plaats van een groot verjaardagsfeest, iets terugdoen voor de gemeenschap. Tijdens een gesprek met districtscommissaris Remy Pollack werd het duidelijk dat er iets voor de gezondheidszorg gedaan moest worden. Zo ontstond het idee van de ambulance.

De ambulance zal worden ingezet in het district Commewijne en wordt gezien als versterking van de RGD om vooral in het district Commewijne de dienst weer te kunnen optimaliseren. We kunnen hiermee een betere dienstverlening garanderen op het gebied van gezondheidszorg in het district, aldus Edwin Noordzee, waarnemend directeur van de RGD.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |