Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ambulanceboot voor het district Nickerie

Geplaatst

op

Ambulanceboot Die Aan Het Mungra Medisch Centrum Is Geschonken

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 4 oktober het district Nickerie een ambulanceboot rijker gemaakt. De overdracht vond plaats in aanwezigheid van enkele ministers en het stichtingsbestuur van het Mungra Medisch Centrum.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid maakte er werk van om de ambulanceboot op tijd in Nickerie te krijgen zodat de president deze tijdens zijn bezoek aan het district aan de bevolking kon aanbieden. Ramadhin gaf te kennen dat in deze periode van COVID-19, het vaartuig zeer goed dienst kan doen. Het gebied Apoera, waar er nu een uitbraak is van Corona virus  zal met de boot makkelijker te bereiken zijn.

President Santokhi toonde zich zeer ingenomen met de ambulanceboot. Hij kijkt  uit naar de inzet hiervan en overhandigde de nodige documenten aan het stichtingsbestuur van het Mungra Medisch Centrum (MMC), dat het beheer zal hebben over deze boot. Het staatshoofd riep het stichtingsbestuur op om heel zuinig om te gaan met het ambulance vaartuig.

Districtscommissaris Senrita Gobardan van Nickerie kreeg de eer een naam te bedenken voor de ambulanceboot. – culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aruna
woensdag 7 oktober 2020 05:36

Nickerie krijgt nu opeens alles wat goed is natuurlijk. Valt wel een beetje op hoor. Coronie wilt ook een ambulance

Michel
woensdag 7 oktober 2020 11:49

Niet privé gaan crossen en binnen een half jaar achter je erf zonder onderdelen dumpen

Benny
woensdag 7 oktober 2020 13:20

O ja we zijn net kinderen.
Jullie hebben een boot dat gehad van President papa, wij willen ook hebben.
Natuurlijk komt dat ook nog aan de orde, maar met de Chaos en de schulden die de vorige regering achter heeft gelaten zal alles stap voor stap beter worden.

Frank
woensdag 7 oktober 2020 16:14

stap voor stap om 5000 te vragen aan passagiers voor wat. Dieven zijn ze allemaal. Dan maar KLM

practicum
donderdag 8 oktober 2020 00:40

Deze boten zijn door minister Elias aangeschaft. Natuurlijk nu pas vindt de levering pas. Om dan dr Cleopatra Jessurun uit te schelden. Vistie prodo heet dat.

Abaisa
donderdag 8 oktober 2020 00:48

met andermans veren pronken dusAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen