woensdag 27 september 2023
26.8 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ambtswoning dc Saramacca wordt gerenoveerd tot museum en exporuimte

lees ook ...

Twee illegale landingsbanen vernietigd

JIT, het Justitieel Interventie Team (JIT) heeft in samenwerking met het Nationaal Leger twee illegale landingsbanen gevonden en onklaar gemaakt op 12 en 22 september jongstleden, in het binnenland va...

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, directoraat Toerisme, in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken en het commissariaat van Saramacca, kondigen met trots de start aan van de renovatie van de ambtswoning in Groningen, Saramacca. Het historische pand zal worden omgebouwd tot een museum en exporuimte als onderdeel van het Tourist Information & Visitor Center.

Het officiële startsein voor de renovatie zal worden gegeven door middel van het onthullen van een bord met daarop de projectgegevens. Het ministerie van TCT, directoraat Toerisme, heeft besloten om in elk district een Tourist Information & Visitor Center op te zetten in samenwerking met de particuliere sector.

Het doel hiervan is om alle toeristische informatie van het desbetreffende district te centraliseren, evenals kunst en ambacht, voedsel en drank, sanitaire voorzieningen, een kinderspeeltuin en een wandelpark in de stijl van “Waka Pasi” in Paramaribo.

De ambtswoning van de districtscommissaris in Groningen, Saramacca, zal worden gerenoveerd in zijn oorspronkelijke staat (als monumentaal pand) en dienen als een exporuimte en museum, omringd door cabanas. De renovatie van de ambtswoning markeert de eerste fase van het Tourist Information & Visitor Center-project in Groningen. In fase 2 zullen de cabanas, sanitaire voorzieningen en kinderspeeltuin worden aangepakt.

Tijdens de onthulling zullen vertegenwoordigers van de betrokken partijen toespraken houden. Bovendien is er gelegenheid voor interviews en fotografie om meer inzicht te krijgen in het renovatieproject en de toekomstige plannen voor het Tourist Information & Visitor Center in Groningen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbtswoning dc Saramacca wordt gerenoveerd tot museum en exporuimte