woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Ambtenarenopleiding feestelijk afgesloten

lees ook ...

Alternatief 2020 en DOE vormen krachtig middenblok in Surina...

In een volle zaal tekenden de politieke partijen Alternatief 2020 (A20) en DOE afgelopen woensdag een historische samenwerkingsovereenkomst in het Lalarookhgebouw, met als doel een krachtig middenblok...

Op maandag 25 september werd in het Mata Gauri gebouw de ambtenarenopleidingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) voor het cursusjaar 2022-2023 feestelijk afgerond. Na het doorstaan van talloze inspanningen om deze opleidingen na werktijd te volgen, konden de geslaagden trots hun diploma in ontvangst nemen.

De aangeboden opleidingen omvatten onder andere:
1. Vooropleiding Surnumerair (VOS), waarbij Grandelien Atmoredjo als beste presteerde,
2. Surnumerairsopleiding (SUR), met Marcha Ramautarsing als uitblinker,
3. Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding I (VAAO I),
4. Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding II (VAAO II), met Mahinderpersad Sardjoe als topstudent,
5. Bevolkingsadministratie I (BA I), waar Tiffany Singowikromo de hoogste eer behaalde, en
6. Bevolkingsadministratie II (BA II), met Shannon Semin als voortreffelijke presteerder.

In totaal waren er 693 ingeschreven cursisten uit de districten Paramaribo en Nickerie. Van hen slaagden 432 direct, terwijl 86 herexamens moeten afleggen. Daarnaast waren er 70 uitvallers en verschenen 107 nooit op de cursus. Opvallend was dat 458 van de cursisten vrouw waren en 55 man. In vergelijking met het voorgaande jaar is het slagingspercentage gestegen voor de opleidingen VOS, SUR en VAAO II.

Kavitadevi Gangadin, verantwoordelijk voor Vorming en Opleiding binnen Biza, benadrukte dat de prestaties van de ambtenaren een weerspiegeling zijn van de kwaliteit van de opleiding. Ze kunnen de aangeleerde tools nu toepassen op de werkvloer en in hun omgeving. Daarnaast moedigde ze de afgestudeerden aan om hun diploma niet alleen in te lijsten, maar ook te gebruiken als inspiratie voor anderen om verder te studeren.

Bij deze gedenkwaardige diploma-uitreiking waren ook aanwezig de directeur van Binnenlandse Zaken, Mohamad Eskak, onderdirecteur Administratieve Diensten, Juanito Eijk, onderdirecteur Personeelsplanning & Personeelsbeleid, Shasvien Nirmal, onderdirecteur Financieel Beheer, Joan Sanamin-Tajib en directeur Centraal Bureau voor Burgerzaken, Anastatia Kanape-Pokie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbtenarenopleiding feestelijk afgesloten