woensdag 19 juni 2024
27 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ambtenarenapparaat moet efficiënter; Biza en Wereldbank bespreken hervormingen

lees ook ...

Brunswijk: “ABOP zal sterk scoren in Nickerie”

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de politieke partij ABOP, zegt ervan overtuigd te zijn dat zijn partij in mei 2025 een goede beurt zal maken in Nickerie. Brunswijk baseert zijn optimisme op het grote...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft een delegatie onder leiding van Lilia Burunciuc van de Wereldbank op bezoek. Burunciuc is Country Director voor Caribische landen. Zij vertoeft in Suriname in verband met het uit te voeren Hervormingsprogramma van de overheid, het zo genoemde Public Sector Reform (PSR) Program. Het programma moet ertoe leiden dat het ambtenarenapparaat efficiënter gaat draaien.

Er zijn door Biza vooralsnog twee groepen geïdentificeerd, waarbij er pakketten voor worden samengesteld om de dienst vervroegd vrijwillig te verlaten. Deze zijn: de groep van 55 jaar met 35 dienstjaren en de groep 1 tot en met 5 dienstjaren. “We zijn in de afrondende fase met de exercities. Zodra we klaar zijn hiermee gaan we in gesprek met de minister van Financiën. Als alles in kannen en kruiken ligt, kunnen deze ambtenaren van 1 september 2022 tot 1 januari 2023, zich opgeven om de dienst vervroegd te verlaten”, zegt de minister.

Met vertegenwoordigers van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) is er ook een gesprek geweest. Het doel van deze meeting was om een overlegorgaan in het leven te roepen, dat zich met allerhande issues zal bezighouden. Zaken die betrekking hebben op zowel de publieke als particuliere sector, waaronder de mogelijkheid om ambtenaren te bij- en herscholen in de ondernemerschap.

Ook het opzetten van een Shared Service Center werd besproken. Deze heeft als doel om de ambtenaren die geen werkplek hebben te outsourcen naar de private sector. ASFA en VSB zijn in deze belangrijke actoren om na te gaan wat de mogelijkheden voor de overheid. Dit zal volgens de minister vlotter verlopen, omdat er destijds al een werkgroep was geïnstalleerd die het voorbereidende werk al geeft gedaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbtenarenapparaat moet efficiënter; Biza en Wereldbank bespreken hervormingen