zaterdag 10 juni 2023
26 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ambtenaren met speciale hulpvraag verwelkomd bij CBB Latour

lees ook ...

Hulpadministratie en Bevoorradings opleiding Defensie afgero...

Manschappen van het Nationaal leger hebben de afgelopen maand de opleiding Hulp Administratie en Bevoorradingsopleiding afgerond. Zij mochten hiervoor een certificaat in ontvangst nemen in het auditor...

Op het Bureau voor Burgerzaken (BvB) te Latour zijn drie ambtenaren met een speciale hulpvraag verwelkomd. Dit kantoor is het eerste kantoor dat mensen met een speciale hulpvraag accommodeert. Volgens minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) is de regering zich ervan bewust, dat de mensen met een speciale hulpvraag niet genoeg kansen krijgen op de arbeidsmarkt, terwijl we weten dat ze willen werken en genoeg kennis en kunde bezitten.

Het is belangrijk dat deze groep de gelegenheid wordt geboden om te werken en Somohardjo hoopt met deze stap, dat niet alleen de andere ministeries gemotiveerd raken, maar ook de maatschappelijke organisaties en particuliere bedrijven. “Wij voegen met deze actie de daad bij het woord. Ik hoop dat wij nog vele mensen met speciale hulpvraag tewerk kunnen stellen.” 3 december is uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking’. In dit kader moet deze actie gezien worden als ondersteuning naar deze doelgroep.

De bewindsman stelde de medewerkers van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) gerust, dat zij voor wat betreft het financieel aspect de komende periode meer kunnen verwachten van het ministerie. Hij gaf aan, dat naar besluit van de regering-Santokhi een deel van de inkomsten van het CBB terug zal vloeien naar het bureau.

De minister merkte op dat dit nog nooit is gebeurd in de geschiedenis van Suriname. Ook zal de training ‘Klantvriendelijkheid’ van start gaan en is het ministerie van plan om nog zeven nieuwe BvB’s te openen, waarvan de twee eerste over twee maanden aan de Nieuw Weergevondenweg en te Rijsdijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbtenaren met speciale hulpvraag verwelkomd bij CBB Latour