zaterdag 10 juni 2023
26 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
1
(1)

Ambtenaren krijgen SRD 1000 extra

lees ook ...

Overheid vernietigt Marineboten onder beheer Hi-Q OIL

Het ministerie van Defensie heeft de marineboten in het Saramaccakanaal door een particulier bedrijf laten verwijderen. Deze patrouillevaartuigen zijn hierna op een milieuvriendelijke manier ontmantel...

De regering is akkoord gegaan en geeft alle ambtenaren ingaande eind juni SRD 1000 extra. De toelage komt op het brutoloon. Naast de toelage voor de ambtenaren heeft president Chan Santokhi op een vandaag belegde persconferentie bekendgemaakt, dat de verschillende uitkeringen worden verhoogd.

De Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) is verhoogd van SRD 750 naar SRD 1000, Algemene Kinderbijslag (AKB) gaat van SRD 75 per maand per kind naar SRD 125 per maand per kind, de financiële bijstand voor mensen met een beperking gaat van SRD 500 naar SRD 750 en de financiële bijstand voor zwakke huishoudens gaat van SRD 500 naar SRD 1000.

Personeel van de ziekenhuizen en zorginstellingen krijgen een ondersteuningstoelage van SRD 1000 per maand. De gepensioneerden uit overheidsdienst mogen rekenen op een toelage van SRD 750 per maand. Deze toelages gelden voor een jaar, zei de president. Deze maatregelen zijn bedoeld om de koopkracht van de sociaal zwakke groepen in de samenleving te versterken, omdat de koopkracht van deze groepen onder druk staat.

De president heeft ook uitgelegd dat deze maatregelen niet komen uit het Herstelplan, omdat het nog door het parlement moet worden goedgekeurd. De maatregelen worden gefinancierd uit de reguliere begroting. Deze informatie heeft de regering eerder vandaag ook met de vakbonden gedeeld. Er is voor volgende week weer een gesprek met de vakbonden gepland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbtenaren krijgen SRD 1000 extra