zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ambtenaren krijgen certificaat Positive Parenting Programma

lees ook ...

Jason van Genderen nieuwe directeur Sint Vincentius Ziekenhu...

Na enkele jaren leiding gegeven te hebben aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) is Jason van Genderen, ingaande zaterdag 1 oktober, de nieuwe directeur van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ). Hi...

De Dienst Opleiding en Vorming van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) reikte op dinsdag 09 november 2021 aan een tweede groep ambtenaren het certificaat uit voor het succesvol afronden van het Positive Parenting Program (PPP). De uitreiking vond plaats in het Lalla Rookh gebouw.

De PPP is speciaal ontwikkeld om gezinnen waarvan de kinderen in opvanghuizen zijn ondergebracht te herenigen dan wel te begeleiden. PPP-trainer Christine Aalspeer was onder de indruk van de inzet van de 14 participanten. Door de assertieve interactie van de participanten is deze training geslaagd, zei Aalspeer.

Cindy Padjie, Hoofd Dienst Opleiding en Vorming, kijkt met een voldaan gevoel vol verwachting uit naar de derde en vierde groep. Het opzetten van een duurzaam vervolgtraject is de volgende fase, om de medewerkers te blijven trainen.

Middels het geven van trainingen, ter versterking van haar diensten, geeft het ministerie van SoZaVo richting aan het beleid, waarbij er niet alleen materiële steun gegeven wordt, maar ook het immateriële, waarbij gezinscoaching komt kijken. Met behulp van de aangereikte tools kunnen de ambtenaren verdere diepgang geven aan de psychosociale hulp van hun cliënten, om hen uit de vicieuze cirkel te halen. Het uiteindelijke doel is duurzame armoedebestrijding.

Aan de PPP-training namen 67 participanten deel. Vanwege de Covid-19 pandemie is het aantal in vier groepen verdeeld. Elke training duurt zeven dagen en is een follow up van het eerste PPP-traject in 2018-2019.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbtenaren krijgen certificaat Positive Parenting Programma