maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ambtenaren dagen Staat voor de rechter om geblokkeerd salaris

lees ook ...

Arise News sprak met president Santokhi over samenwerking Af...

Op 15 juni jongstleden sprak Arise News met president Chan Santokhi over de samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied op de Bahama’s. Santhokhi draagt de overtuiging dat deze samenwerking gro...

Ambtenaren, waaronder leerkrachten, hebben via hun advocaat de ministers van Binnenlandse Zaken en Onderwijs, Wetenschap & Cultuur aangemaand om binnen twee dagen hun geblokkeerde salarissen uit te betalen. Meer dan 300 gedupeerde ambtenaren hebben zich de afgelopen dagen gemeld bij het HVB Meldpunt. Omdat zij nog steeds geen toegang hebben tot hun salarissen, wordt de overheid nu in kort geding voor de rechter gedaagd.

In een deurwaardersexploot wordt de ministers duidelijk gemaakt dat zij, bij het uitblijven van de gevraagde uitbetaling, voor de rechter zullen worden gedaagd. Advocaat Reita Madhuban benadrukt in haar schrijven dat haar cliënten zich wel geregistreerd hebben, maar dat het overheidsdatabestand hier niet op heeft gereageerd. Deze ambtenaren, die dagelijks werken en de presentielijst tekenen, zijn hierdoor ernstig benadeeld.

“Deze landsdienaren, voornamelijk leerkrachten, tekenen hierbij ernstig protest aan tegen de wijze waarop hun salaris is stopgezet, aangezien dit zonder inachtneming van de geldende wettelijke voorschriften met betrekking tot tuchtstraffen is gebeurd,” stelt de advocaat.

De handelswijze van de overheid getuigt volgens Madhuban van onbehoorlijk bestuur en is in flagrante strijd met de Personeelswet. Zonder enige voorafgaande kennisgeving worden deze ambtenaren geconfronteerd met een plotselinge stopzetting van hun salaris, wat hen aanzienlijke materiële en immateriële schade berokkent. De gedupeerden zijn vastberaden hun gerechtvaardigde eis tot het bittere eind door te zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbtenaren dagen Staat voor de rechter om geblokkeerd salaris