dinsdag 16 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Ambtenaren bestuurskantoor Para gedenken sociaal zwak gezin

lees ook ...

AWJ rondt bijscholingsproject Covid-19′ af met Elektro...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft met de afronding van de vaktraining 'Electro-Huisinstallatie' het project 'Om- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de C...

Ambtenaren van het bestuurskantoor Para-Zuid hebben besloten om aan het einde van iedere maand een sociaal zwak gezin of een persoon met een beperking te voorzien van een levensmiddelenpakket. Dit is een initiatief van de ambtenaren zelf. De levensmiddelen worden met de ingezamelde gelden aangeschaft.

Voor de maand mei 2022 is de keuze gevallen op het gezin Joping, dat woonachtig is aan de Kennedyweg. Dit gezin leeft onder mensonterende omstandigheden in een bouwvallige opstal op zwampterrein. De alleenstaande moeder, Carmelita Joping, heeft zonder een vast inkomen, de zorg over zeven kinderen. Dit geval is onder de aandacht gebracht van regeringsautoriteiten voor duurzame hulp.

Niet alleen deze familie heeft het moeilijk. Vanwege de economische crisis waarin het land verkeert, hebben veel gezinnen er moeite mee om iedere maand weer rond te komen. Er wordt nu veelal van dag op dag geleefd.

In sommige gevallen gaan kinderen zelf zonder een brood naar school. Ook de broodprijzen zijn voor dit jaar al enkele keren aangepast. De verwachting is dat de overheid zal inspelen en probleemgezinnen of individuen die het moeilijk hebben nog meer zal ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbtenaren bestuurskantoor Para gedenken sociaal zwak gezin