vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(1)

Ambassadeurs Nederland en Suriname bieden geloofsbrieven aan

lees ook ...

Laatste lid aan het Medisch Tuchtcollege toegevoegd

President Chan Santokhi heeft op vrijdag 20 januari, Anne-Marie Bueno de Mesquita-Voigt, op het presidentieel paleis beëdigd als lid van het Medisch Tuchtcollege. Dit college werd in februari 2022 doo...

Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek Suriname in het Koninkrijk der Nederlanden, Rajendre Khargi, heeft vandaag 10 februari 2021, zijn geloofsbrieven aangeboden aan Zijne Majesteit de Koning, Willem Alexander. De ceremonie heeft plaatsgevonden op het Paleis Noordeinde, Den Haag, met in acht neming van de geldende COVID-19 richtlijnen in Nederland.

Vandaag heeft Henk van der Zwan, Nederlands ambassadeur in Suriname, ook zijn geloofsbrieven aangeboden aan Z.E. Chandrikapersad Santokhi, president van de Republiek Suriname. De ceremonie vond plaats om 10:00 uur Surinaamse tijd, op het presidentieel paleis.

Met deze formele stap is er na tien jaren weer een uitwisseling van ambassadeurs tussen beide landen. Daarmee is de overeenstemming tussen president Santokhi en minister-president Rutte om de diplomatie betrekkingen op het hoogste niveau te herstellen, in daden omgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeurs Nederland en Suriname bieden geloofsbrieven aan