zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeurs geïnformeerd over situatie in Suriname; veiligheid prioriteit regering

lees ook ...

Overhandiging van geloofsbrieven: president Santokhi ontvang...

Acht niet-residerende ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. Vertegenwoordigers uit Zimbabwe, Colombia, Zwitserland, Mal...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft ambassadeurs en vertegenwoordigers van diplomatieke missies in Suriname informatie verschaft over de huidige situatie in het land. Verder is het Corps Diplomatique verzekerd, dat de orde en veiligheid in Suriname de hoogste prioriteit hebben van de regering.

Ramdin gaf mee dat de regering, onder meer in het kader van het gezond maken van de economie, enkele maatregelen moest treffen die ongetwijfeld tot moeilijkheden en ongerief hebben geleid voor delen van de bevolking. Daarnaast zijn mondiale uitdagingen waarvoor vele landen zich geplaatst zien, waaronder de Covid-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne, eveneens van invloed op het verergeren van de situatie.

Binnenkort zal ter uitvoering van de oproep van president Chandrikapersad Santokhi aan de demonstranten voor dialoog, een cluster van ministers brede consultaties houden met diverse groepen in het land voor het aanhoren van de pijnpunten. Dit betreft een breed scala aan groepen waaronder politieke partijen -zowel parlementair als buitenparlementair-, de private sector, religieuze vertegenwoordigers, de vakbeweging en overige maatschappelijke groeperingen.

Minister Ramdin benadrukte dat de regering staat achter het recht op het houden van demonstraties en verzekerde de aanwezige vertegenwoordigers dat Suriname de democratische principes hoog in het vaandel blijft houden. Ramdin gaf ook mee aan de diplomatieke vertegenwoordigers dat zij regelmatig van informatie over de situatie voorzien zullen worden. De bewindsman riep ze op om niet in te gaan op geruchten, maar vooral de juiste informatie via de bevoegde kanalen af te wachten of in te winnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeurs geïnformeerd over situatie in Suriname; veiligheid prioriteit regering