vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan

lees ook ...

Voorzitter Chandrikapersad Santokhi opent CARICOM summit

De achtste CARICOM-Cuba summit op Barbados werd op 06 december geopend met de openingstoespraak van de Surinaamse President en CARICOM voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Op deze bijeenkomst wordt on...

De ambassadeurs Mario Fontilla Chan van de Filipijnen en Monica-Michaela Stirbu van Roemenië hebben hun geloofsbrieven aan President Santokhi aangeboden op op het presidentieel paleis op dinsdag 22 maart 2022. De ambassadeurs bespraken in een kort colliquium, de relatie en de aandachtspunten tussen Suriname en hun land met de President.

De Filipijnse ambassadeur noemde Suriname een potentiële handelspartner. “De samenwerking moet nu gedetailleerd en concreet worden vastgesteld”, gaf de diplomaat aan.  “Wij zullen bijzonder veel wederzijdse voordelen kunnen halen uit de samenwerking tussen Suriname en Filipijnen”, aldus Mario Fontilla Chan.

Ambassadeur Stirbu van Roemenië zal een bezoek brengen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Onderwijsprojecten zullen prioriteit genieten in de samenwerking tussen de beide landen. De diplomaat merkt op dat Roemenië een cruciale rol kan vervullen in de ophanden zijnde olie- en gasindustrie van Suriname, omdat  Roemenië behoorlijk wat kennis heeft op het gebied van de offshore olie- en gasindustrie. Het land is in deze sector actief in de Zwarte Zee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeurs bieden geloofsbrieven aan