dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Ambassadeur Walter Oostelbos herdenkt slachtoffers 8 december 1982

lees ook ...

Voorzitter Pensioenraad pleit voor automatische indexering v...

Marius Karioredjo, voorzitter van de Pensioenraad, benadrukt de noodzaak van automatische indexering van pensioenen, aangezien het huidige minimum pensioen van SRD 1350 per maand op basis van het mini...

Vandaag, op 8 december, heeft Ambassadeur Walter Oostelbos namens het Koninkrijk der Nederlanden een bloemenkrans gelegd bij het monument ter herdenking van de slachtoffers van 8 december 1982 op het Bastion Veere in Fort Zeelandia.

De bloemenkranslegging door Ambassadeur Walter Oostelbos markeert tevens de betrokkenheid en medeleven van het Koninkrijk der Nederlanden met de gemeenschap en het land waar deze tragische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het symboliseert een verbintenis tot het koesteren van herinneringen, het erkennen van het leed en het streven naar een toekomst waarin vrede, gerechtigheid en mensenrechten centraal staan.

De ceremonie op het Bastion Veere in Fort Zeelandia biedt een moment van bezinning en solidariteit, waarbij de ambassadeur, als vertegenwoordiger van het Koninkrijk, eer bewijst aan de slachtoffers en hun families. Deze respectvolle daad draagt bij aan het behoud van de collectieve herinnering en benadrukt de gezamenlijke inspanningen voor een rechtvaardige samenleving en het voorkomen van dergelijke tragedies in de toekomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Walter Oostelbos herdenkt slachtoffers 8 december 1982