woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur VS bezoekt minister Levens

lees ook ...

“Oema foe Sranan” 30 april in TBL Cinema

In september 1978 kwam de film “Oema foe Sranan uit” in Nederland. Het is de eerste documentaire over Suriname waarin Sranantongo wordt gesproken. Deze film volgt vier Surinaamse vrouwen namelijk Jett...

Minister Marie Levens van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, ontving op 13 maart, de ambassadeur van de Verenigde staten, Robert Faucher voor een kennismakings-bezoek. Mevrouw Sherida Zalman-Bergraaf, directeur Algemeen Vormend Onderwijs en mevrouw Daniela Rosario, directeur Internationale Betrekkingen zaten aan tijdens het bezoek.

Ambassadeur Robert Faucher gaf aan dat hij graag wil inzetten voor uitwisselings-projecten tussen Suriname en Amerika. Naast het bevorderen van de educatie wilt hij ook programma’s starten met het ministerie, waarbij de bewustwording over klimaatverandering en recycling in het onderwijs worden geïmplementeerd. Ook wil hij zich sterk maken voor Surinaamse studenten die in Amerika studeren om na hun studie makkelijkere aansluiting te kunnen vinden om hun bijdrage te leveren aan de opbouw van Suriname.

De minister en haar staf waren ingenomen met het bezoek. Alhoewel minister Levens binnenkort zal afzwaaien als minister, garandeerde zij de ambassadeur dat haar opvolger de volle medewerking zal verlenen bij het ondersteunen van de programma’s en projecten die de nieuwe Ambassadeur de komende tijd zal uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur VS bezoekt minister Levens