zaterdag 30 september 2023
26.6 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Vietnam en minister Kuldipsingh bespreken stimulering ondernemerschap

lees ook ...

Santokhi huldigt 326 personen bij Dag van Nationale Verbroed...

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte op zondag 24 september tijdens de viering van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid het belang van eenheid tussen de diverse bevolkingsgroepen in ...

De ambassadeur van de Socialistische Republiek Vietnam, Pham Thi Kim Iloa, bracht een kennismakingsbezoek aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Tijdens het bezoek werden ook Karishma Mathoera, directeur van Ondernemerschap, en Shailesh Ramsingh, onderdirecteur van Internationale Handel, verwelkomd.

Op 13 juli 2023 bespraken ze manieren om de samenwerking tussen Vietnam en Suriname te versterken, met name op het gebied van het stimuleren van ondernemerschap. Ambassadeur Pham Thi Kim Iloa benadrukte het belang van de samenwerking tussen Vietnam en Suriname, zowel op het gebied van de traditionele relatie als bij internationale fora.

Vietnam staat bekend om zijn export van producten zoals zwarte peper, rijst en koffie. De ambassadeur kijkt ook uit naar mogelijkheden waar beide landen gezamenlijk ondernemerschap kunnen bevorderen. Minister Kuldipsingh gaf aan dat het ministerie zich onder andere richt op de ontwikkeling van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) in Suriname.

In dit kader werken directeur Mathoera en onderdirecteur Ramsingh aan een uitvoeringsplan. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om ondernemers de nodige begeleiding en ondersteuning te bieden. De minister kijkt uit naar een goede samenwerking met de ambassadeur van Vietnam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Vietnam en minister Kuldipsingh bespreken stimulering ondernemerschap