zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur van India neemt afscheid

lees ook ...

Kiplekkere president Santokhi voor medisch onderzoek naar Ne...

President Santokhi gaat morgen voor medisch onderzoek naar Nederland op advies van zijn medisch team dat uit Surinaamse en buitenlandse artsen bestaat. Zo wordt gemeld. Het doel is om een aanvullend m...

Ambassadeur Mahender Singh Kanyal van India in Suriname heeft zijn diplomatieke missie er zo goed als op zitten. Op woensdag 23 juni 2021 had hij in besloten kring een afscheidsontmoeting  met president Chandrikapersad Santokhi op het Presidentieel Paleis. Aanwezig waren de First lady van Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, minister Albert Ramdin van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), de echtgenote van de vertrekkende ambassadeur Akriti Kanyal, administratief technische staf van de indiase ambassade, Mahesh Kumar, en de attache Sandeep Sahni.

Ambasadeur Kanyal zei na afloop van het afscheidsbezoek dat hij niet het gevoel heeft Suriname te zullen verlaten en het erop lijkt alsof hij pas gister is geland. “Het was een heerlijk gevoel om in Suriname te mogen werken. We hebben een geweldige tijd gehad en hebben genoten van alle interacties met de verschillende mensen en culturele groepen die in Suriname wonen”, zegt Kanyal. In zijn periode zijn verschillende projecten uitgevoerd en diverse  memoranda of understanding (MoU’s) getekend. Ambassadeur Kanyal zei  genoten te hebben van de verschillende culturele activiteiten en heeft er bewondering voor hoe de hindoestaanse gemeenschap de Suriname Dia’s hier opzet en het Phagwa feest viert.

Minister Ramdien van Bibis eerde de scheidende ambassadeur met te zeggen dat hij een bijzondere staat van dienst heeft gehad in Suriname. Onder zijn bewind is de Indiase president Ram Nath Kovind naar Suriname gekomen in 2018. Dat heeft geresulteerd in een aantal culturele activiteiten. De bewindsman gaf aan dat vanwege Covid-19 heel wat activiteiten niet door zijn gegaan, maar op de virtuele weg zijn opgepakt. India ondersteunt Suriname onder meer met het electrificatie project in het binnenland, geld voor het opzetten van een nieuw voetbalstadion, projecten ter stimulering van de Ayurvedische wetenschappen en het opzetten van een ICT centrum.

Er is recent gesproken over samenwerking op het gebied van aardolie en gas en ondersteuning van agrarische projecten. Minister Ramdien zegt dat Suriname de samenwerking met India graag op een hoger niveau ziet. Met de komst van een nieuwe Indiase ambassadeur hoopt hij zowel de politieke als de commerciele samenwerking te zien toenemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur van India neemt afscheid