dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
24.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Ambassadeur van der Zwan neemt afscheid

lees ook ...

In memoriam: Ram Hiralal 85 jaar: Accountant en levensgeniet...

Voor Suriname heeft Ram Hiralal, behalve het eerste Surinaamse accountantsbureau, nuttige service clubs mede opgericht Lions club Parwani, voor Paramaribo, Wanica en Nickerie en een intellectuele geze...

Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname, Henk van der Zwan, keert terug naar Nederland. Op de residentie van de ambassadeur werd op 10 augustus 2023 een afscheidsfeest gehouden. Onder de aanwezigen waren president Chandrikapersad Santokhi en diverse ministers.

Ambassadeur van der Zwan sprak de aanwezigen toe en blikte terug op een mooie periode die nu ten einde komt. De Nederlandse diplomaat kwam in Suriname tijdens de piek van Covid-19. “We hebben heel veel mooie relaties opgebouwd op verschillende niveaus”, zegt hij. “Suriname doet iets met je. Je neemt iets mee. In ons hart nemen we de warmte en gezelligheid mee. Vooral die warme brasa van Suriname.” Ambassadeur van der Zwan sprak zijn bewondering uit voor de ‘can do mentaliteit’ van Surinamers. “Ondanks uitdagingen zit men niet bij de pakken neer, maar men maakt er het beste van. Dat is bijzonder.”

Tijdens de termijn van ambassadeur van der Zwan in Suriname waren er diverse hoogtepunten. De relatie tussen Suriname en Nederland werd volledig hersteld en naar een hoger niveau getild. Zo heeft president Santokhi een officieel bezoek gebracht aan Nederland en bracht premier Mark Rutte een tegenbezoek aan Suriname.

Voorts zijn diverse samenwerkingsverbanden aangehaald. De implementatie van diverse programma’s op het gebied van volksgezondheid, defensie en de wederzijdse uitwisseling van kennis en kunde zijn onderdeel van de relatie tussen de twee landen. Binnenkort wordt ambassadeur van der Zwan opgevolgd door een andere ambassadeur.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur van der Zwan neemt afscheid