donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur van der Zwan bezoekt minister Kuldipsingh

lees ook ...

Ex-Jungle Commando strijder Brielle ziet heksenjacht tegen b...

Ex-Jungle Commando-strijder Siegfried Brielle heeft reden om te twijfelen aan de oprechtheid van de case tegen Joël Martinus bekend als ‘Bordo’. Een complete heksenjacht is geopend om de blakaman uit ...

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) heeft op 06 mei de Nederlandse ambassadeur, Henk van der Zwan ontvangen voor een beleefdheidsbezoek. Het onderwerp van gesprek is het bezoek van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag aan Suriname. 

De ambassadeur zei dat een nieuwe samenwerking met Suriname bekeken wordt. In verband daarmee wordt er op 27 mei 2022 een rondetafel conferentie gehouden voor ondernemers. Ambassadeur Van der Zwan zegt het zeer op prijs te stellen om minister Kuldipsingh bij de conferentie te hebben. Tijdens de conferentie zal er pnder andere worden nagegaan hoe jong ondernemerschap te stimuleren. Ook zal er aandacht worden geschonken aan vrouwelijk ondernemerschap.

Minister Rishma Kuldipsingh stelt het op prijs  dat de Surinaamse overheid betrokken wordt bij de rondetafel conferentie, omdat daardoor de gelegenheid wordt gecreëerd om te praten over de technische assistentie voor ondernemerschap. De bewindsvrouw is thans bezig met het structureren van het Kleine- en Middelgrote Ondernemersfonds (KMO) en heeft graag een gesprek met beide burgemeesters.

De Nederlandse ambassadeur heeft een verzoek gedaan aan de minister om wederom een handelsmissie te accomoderen. Hij is bereid om in de uitvoering daarvan waar nodig te assisteren en te ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur van der Zwan bezoekt minister Kuldipsingh