donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur VAE bezoekt voorzitter DNA

lees ook ...

Productie van koffiebonen in Suriname wordt verhoogd

 Coffee Mama van Daphne Breuker heeft het initiatief genomen om een proefstation te starten in Brokopondo voor het telen van Arabica koffiebonen. Het plan is te starten met tien landbouwers uit het ge...

Op maandag 23 augustus bracht de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Z.E. Saleh Alsuwaidi, een kennismakingsbezoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee. Tijdens het gesprek werd de nadruk gelegd op de samenwerking tussen de landen.

Suriname en de VAE onderhouden sinds 7 oktober 1999 diplomatieke betrekkingen met een niet-residerende ambassadeur voor Suriname, gevestigd in Brasilia. De ambassadeur overhandigde op dinsdag 17 augustus 2021 zijn geloofsbrieven aan de president van Suriname, Zijne Excellentie Chandrikapersad Santokhi. De Voorzitter van de Nationale Assemblee zei:“Ik ben verheugd te vernemen dat uwe Excellentie uw geloofsbrieven heeft overhandigd aan de president en ik ben onder de indruk van uw CV”.

De voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee,  gaf ook te kennen dat Suriname heel erg dankbaar is  voor de persoonlijke beschermingsmiddelen en goederen voor de verzorging en inperking van Covid-19 die het vorig jaar door de VAE aan Suriname zijn gedoneerd. “Wij waarderen dit gebaar enorm en spreken onze dankbaarheid uit. Beide donaties zijn een belangrijke steun voor de gezondheidszorg in Suriname in een tijd waarin de Covid-19-situatie zorgwekkend is, de financieel-economische situatie krap is en er een enorme behoefte is aan dergelijke goederen”, gaf de voorzitter te kennen aan de ambassadeur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur VAE bezoekt voorzitter DNA