Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ambassadeur USA doneert Covid-19 PPE voor scholen

Geplaatst

op

Onderwdonatie 768x723

Karen Williams, de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in ons land,  heeft op woensdag 30 september 2020 een donatie ter waarde van ongeveer $50.000 aangeboden aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens. De donatie bestaat uit Personal Protective Equipment (PPE), waaronder mond en neusmaskers, thermometerguns en handsanitizers voor scholen. Dit met het oog op een veilige start van het nieuwe schooljaar dat  als extra  uitdaging de uitbraak van de Corona pandemie heeft.

De ambassadeur gaf aan dat deze geste bedoeld is om de VOJ scholen tegemoet te komen. “Onderwijs is namelijk de sleutel voor een betere toekomst voor Suriname en hiermee willen wij een zorg van de schouders van de leerlingen halen, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun beoogde doel,” aldus de ambassadeur.

Minister Marie Levens bedankte de ambassadeur van harte voor de donatie  en verzekerde haar dat het zeker de gewenste bestemming zal bereiken en zal bijdragen aan de persoonlijke veiligheid op de scholen. “Wij moeten samen de verantwoordelijkheid op ons nemen om het virus het hoofd te kunnen bieden, aldus de minister.” –  culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Moglie
donderdag 1 oktober 2020 18:07

Wat zijn we toch een arm landAdvertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen