zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(1)

Ambassadeur Sonny Hira overleden

lees ook ...

The president is prepared to meet with the leader of China

The Chinese president Xi Jinping will meet with President Chan Santokhi, who says he is prepared for the meeting. "I am prepared for bilateral discussions between two presidents to strengthen cooperat...

De regering heeft diep geschokt kennisgenomen van het verscheiden van oud-ambassadeur Sonny Hira. Hij was een diplomaat die gevormd was door de pluriforme Surinaamse samenleving. De diplomaat die op zaterdag 21 november nog door president Chan Santokhi in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid gedecoreerd werd tot Commandeur in de Ere Orde van de Palm, is gisteren vrij plotseling overleden.

Hira, is ook een van de geïnterviewde diplomaten geweest voor de documentairereeks die het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) rond de onafhankelijkheidsviering lanceerde. Hierin zegt Hira over de invloed die de heterogene Surinaamse samenleving op hem als diplomaat heeft gehad: “Jouw tolerantiedrempel is bijzonder hoog en groot. Je raakt niet vervreemd van situaties waarmee je niet bekend was.”

Hij zei verder: “Opgroeien in een multiculturele en heterogene samenleving met een hoge mate van pluriformiteit maakt dat een diplomaat zich een wereldburger voelt. Dat heb ik ook altijd gevoeld. Het heeft bijgedragen aan het gemak tot het leggen van contacten in het diplomatieke veld, Het is uiteindelijk succesvol geweest in de uitvoering van het werk.”

Hira zag het levenslicht op 22 november 1946 in Paramaribo en was 74 jaar. Met het heengaan van ‘Oom Sonny’ verliest de VHP een waardige strijdmakker en Suriname een grote zoon.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Sonny Hira overleden