woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Paulus-Aminta van Cuba nu ook zaakgelastigde in Jamaica

lees ook ...

Surinaamse inzamelingsactie: SRD 1,5 miljoen voor Palestina ...

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse aken (Biza), deelt zijn vreugde over de snelle en indrukwekkende reactie van de Surinaamse bevolking op een inzamelingsactie ten behoeve van Gaza. Binnen s...

De ambassadeur van Suriname in Cuba, Wendy Paulus-Aminta heeft onlangs haar geloofsbrieven, tijdens een plechtige ceremonie aangeboden aan de Gouverneur-Generaal van Jamaica, Sir Patrick Allen in de King’s House te Kingston. Eerder werd een kopie hiervan overhandigd aan minister Kamina Johnson Smith van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel. De Surinaamse diplomaat is nu ook de niet-residerende ambassadeur van Suriname voor Jamaica.

 Denemarken, Zuid-Korea, Israël, Pakistan, Ethiopië en Peru deden hetzelfde. Jamaica kent een jaarlijkse diplomatieke week. De samenwerkingsagenda met aanwezige geaccrediteerde ambassadeurs wordt dan bepaald, terwijl nieuwe ambassadeurs de mogelijkheid wordt geboden om hun geloofsbrieven aan te bieden.

De Surinaamse ambassadeur had in dit verband werkbesprekingen, waarin de bilaterale samenwerking van beide landen en de samenwerkingsgebieden sport, cultuur, landbouw, toerisme, investeringen, handel en luchtvaartverbinding werden besproken. Ook met de minister van Cultuur, Gender, Entertainment en Sport, Olivia Grange en Angella Rose-Howell, directeur van het Caraïbisch en Amerikaans Departement waren er ontmoetingen.

Ondersteuning van Jamaica voor de kandidatuur van Suriname voor de positie van Secretaris-Generaal voor de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) maakte deel uit van de besprekingen. Een werkbezoek dit jaar van Minister Ramdin met een handelsdelegatie aan Jamaica hoort tot de mogelijkheden.

De Surinaamse diplomaat werd vergezeld door Onderdirecteur Bilaterale Aangelegenheden Sachi Soekhoe, en Sandra Glasgow, Honorair Consul van de Republiek Suriname in Jamaica.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Paulus-Aminta van Cuba nu ook zaakgelastigde in Jamaica