vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Ori wil participatie Suriname aan WTO verhogen

lees ook ...

Alakondre Puwema Neti voor uitbanning rassendiscriminatie

Matai Zamuël, de mannelijke Caricom-Jeugdambassadeur voor Suriname (2022-2024), is de motor achter de Alakondre Puwema Neti. Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 21 maart 2023 in Theater Thalia en ...

De ambassadeur van Suriname in Frankrijk, Henry Ori, heeft op dinsdag 07 februari 2023 een werkbezoek gebracht aan het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) waar hij door Minister Rishma Kuldipsingh werd ontvangen.  

Tijdens het bezoek werd er onder andere ook gesproken over het versterken van de samenwerking tussen het ministerie en de ambassade. Suriname is lid van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en ambassadeur Ori is voornemens om de participatie van Suriname te verhogen.

Hij vindt het daarbij noodzakelijk dat op het ministerie contactpersonen worden aangewezen om de WTO-agenda bij te houden. Dit om effectief te kunnen communiceren over handelsbetrekkingen tussen Suriname en andere landen. De WTO biedt ook diverse online- en offlinetrainingen waaraan de ambtenaren kunnen deelnemen.

Minister Kuldipsingh heeft een contactpersoon aangewezen om de relatie met de ambassade te onderhouden. Zij heeft ook aangegeven dat in het verleden het personeel van het ministerie reeds heeft geparticipeerd aan de trainingen die WTO biedt en zal wederom het personeel in de gelegenheid stellen om hun kennis over WTO gerelateerde zaken aan te scherpen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Ori wil participatie Suriname aan WTO verhogen