dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Noordzee en Juspol-minister bekijken samenwerking met Israël

lees ook ...

Vp Brunswijk steunt IMF’s aanpak voor sociale hervormi...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is het eens met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de versterking van sociaal zwakkeren in Suriname. Voorafgaand aan de ministerraadsvergadering op woensd...

Stevanus Noordzee, de niet-residerende ambassadeur van Suriname die de Republiek Suriname zal vertegenwoordigen bij de staat Israël, is door minister Kenneth Amoksi van het ministerie van Justitie en Politie op zijn kabinet ontvangen. Noordzee wilde weten hoe hij als ambassadeur, van betekenis zou kunnen zijn voor het ministerie van Justitie en Politie.

Er is diepgaand van gedachten gewisseld met de diplomaat over de contacten die in Israel gelegd kunnen worden ten behoeve van de versterking van de politie en andere diensten op het ministerie. Zo wil de minister graag weten wat het beleid in Israël is, wanneer het gaat om gevangenismanagement en handhaving van de openbare orde en veiligheid. De bewindsman wil graag weten wat de modellen en strategieën zijn.

Verder zijn ook mogelijkheden voor het verkrijgen van studiebeurzen voor diverse opleidingen en trainingen voor de diensten en onderdelen van het ministerie besproken. Amoksi gaf aan dat het Korps Politie Suriname (KPS) onderhevig is aan een reorganisatie. Het KPS staat dus open voor het volgen van opleidingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Noordzee en Juspol-minister bekijken samenwerking met Israël