woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Moertabat biedt geloofsbrieven aan in Maleisië

lees ook ...

Mijlpaal: Begrotingstekort Suriname slechts 4,3%

Op maandag 25 september 2023 keurde de Regeringsraad de begroting voor 2024 goed en besprak de jaarrede. Opmerkelijk is de spectaculaire vermindering van het begrotingstekort van 19% in 2020 tot slech...

Ambassadeur Erick Rahmat Moertabat bood op donderdag 17 augustus jongstleden zijn geloofsbrieven aan, aan de Koning van Maleisië, Al Sultan Tengku Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah. De overhandiging van de geloofsbrieven vond plaats in de Istana Negara, het Nationale Paleis, in Kuala Lumpur.

In zijn toespraak aan ambassadeur Moertabat zei de Koning dat het voor hem een ​​groot genoegen was om de ambassadeur van Suriname te ontvangen in het koninklijke paleis en zijn geloofsbrieven te aanvaarden waarin hij wordt benoemd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname voor Maleisië, met als standplaats Jakarta. Koning Tengku Abdullah maakte van de gelegenheid gebruik om zijn hartelijke groeten en beste wensen over te brengen aan President Chandrikapersad Santokhi in de voortzetting van vrede, vooruitgang en welvaart.

“Maleisië waardeert de bestaande warme en vriendelijke relatie met Suriname. We zijn ervan overtuigd dat er enorme mogelijkheden zijn voor uitbreiding van de bilaterale samenwerking op verschillende gebieden, namelijk handel, investeringen, toerisme en onderwijs. Wij zijn van mening dat de goede relaties tussen Maleisië en Suriname ook nieuwe kansen zullen bieden voor de verdere uitbreiding van de samenwerking op andere gebieden zoals olie en gas, landbouw en halal-industrie. Maleisië zou ook graag een grotere toename van handel en investeringen willen zien, evenals commerciële interacties tussen de particuliere sectoren ten voordele van beide landen”, voegde de koning toe.

Ten slotte, verkreeg ambassadeur Moertabat de verzekering van de koning de volledige medewerking en steun van de regering van Maleisië te zullen ondervinden bij het uitvoeren van zijn taken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Moertabat biedt geloofsbrieven aan in Maleisië