maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(2)

Ambassadeur Khargi overhandigt geloofsbrieven aan koning Willem-Alexander

lees ook ...

Kinderen gedetineerden ontvangen schoolspullen van Prison Fe...

De Stichting Prison Fellowship heeft woensdag een donatie gedaan aan de kinderen van gedetineerden. Het gaat om rugtassen. Minister Kenneth Amoksi en het waarnemend korpshoofd van het Korps Penitentia...

De ambassadeur van Suriname in Nederland, Rajendre Khargi, zal op 10 februari zijn geloofsbrieven aanbieden aan de Nederlandse koning Willem-Alexander. Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Dat de Nederlandse regering haar mandaat heeft teruggegeven aan de koning is geen obstakel voor Khargi om niet met zijn werkzaamheden te starten.

Henk van der Zwan die de ambassadeurspost voor Nederland zal invullen is sinds 1 september tijdelijk zaakgelastigde in Paramaribo. De bedoeling is dat Van der Zwan op 10 februari ook zijn geloofsbrieven zal aanbieden aan president Chan Santokhi, zegt Ramdin.

Khargi is op 28 december door de president benoemd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname voor Nederland. Na tien jaar zullen beide landen weer op ambassadeursniveau vertegenwoordigd zijn.

Met de beëdiging van een ambassadeur geeft Santokhi concrete invulling aan de afspraken die hij kort na zijn beëdiging met de Nederlandse premier Mark Rutte had gemaakt; herstel van de relatie tussen beide landen op het hoogste diplomatieke niveau.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Khargi overhandigt geloofsbrieven aan koning Willem-Alexander