donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(2)

Ambassadeur Khargi overhandigt geloofsbrieven aan koning Willem-Alexander

lees ook ...

VHP-hoofdbestuur dringt bij president aan op opvoeren commun...

Het hoofdbestuur van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft bij president Chandrikapersad Santokhi aangedrongen op meer communicatie met de samenleving. Dit gebeurde tijdens een voorbereide...

De ambassadeur van Suriname in Nederland, Rajendre Khargi, zal op 10 februari zijn geloofsbrieven aanbieden aan de Nederlandse koning Willem-Alexander. Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Dat de Nederlandse regering haar mandaat heeft teruggegeven aan de koning is geen obstakel voor Khargi om niet met zijn werkzaamheden te starten.

Henk van der Zwan die de ambassadeurspost voor Nederland zal invullen is sinds 1 september tijdelijk zaakgelastigde in Paramaribo. De bedoeling is dat Van der Zwan op 10 februari ook zijn geloofsbrieven zal aanbieden aan president Chan Santokhi, zegt Ramdin.

Khargi is op 28 december door de president benoemd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname voor Nederland. Na tien jaar zullen beide landen weer op ambassadeursniveau vertegenwoordigd zijn.

Met de beëdiging van een ambassadeur geeft Santokhi concrete invulling aan de afspraken die hij kort na zijn beëdiging met de Nederlandse premier Mark Rutte had gemaakt; herstel van de relatie tussen beide landen op het hoogste diplomatieke niveau.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Khargi overhandigt geloofsbrieven aan koning Willem-Alexander