woensdag 22 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Ambassadeur Khargi coördineert noodhulp voor Suriname vanuit Nederland

lees ook ...

The FMF Foundation and President share a vision of strong fa...

The Father and Mother Figure Foundation (FMF) made a presentation to President Santokhi. The group, led by Henk Redmond, is committed to a future in which intergenerational relationships play a crucia...

De Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi, heeft op verzoek van de regering een bijeenkomst georganiseerd om de acute Covid-noodhulp voor Suriname te coördineren. Dit is gisteren georganiseerd. De hulpverleners hebben zich gecommitteerd om al hun activiteiten met elkaar af te stemmen en de krachten te bundelen om de acute noodhulp aan Suriname te stroomlijnen.

Deze hulp zal bestaan uit personeel, intensive care & algemeen verpleegkundigen, laboratoriummedewerkers, zaalartsen en medische specialisten, onder andere intensivisten en infectiologen. Ook zal de Surinaamse zorgsector voorzien worden van medicatie, beademings- en monitoringsapparatuur met bijbehorende verbruiksmateriaal.

Daarnaast is vastgesteld dat het beschikbaar krijgen en transporteren van vaccins, een parallel lopende, topprioriteit is. Ondertussen is bekend geworden dat het ministerie van Defensie van Nederland, op verzoek van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 2 militaire zuurstofcontainers om zuurstof te maken, naar Suriname heeft gestuurd. Dit vrachtvliegtuig is vandaag vertrokken richting Paramaribo.

Aanwezig waren Marc Sprengers, gewezen directeur van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Cabaretier Jörgen Raymann en vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Kathleen Ferrier van het Diaspora Instituut Nederland, Denise Telgt, internist-infectioloog, van het artsen team uit Nijmegen, Chander Mahabier, chirurg en voorzitter van Stichting COGESUR, Stichting Extra handen voor de zorg en Pranobe Oemrawsingh, intensivist-cardioloog en voorzitter van het Diaspora Medical Team.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandAmbassadeur Khargi coördineert noodhulp voor Suriname vanuit Nederland