donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Joly onderscheiden voor versterken relatie Suriname-Frankrijk

lees ook ...

Support at the end of October from SRD 350 to SRD 1,250

It has been approved by the government to increase the benefit of social security beneficiaries from SRD 350 to SRD 1,250. This will take effect at the end of October. Minister Bronto Somohardjo of th...

Antoine Joly, de ambassadeur van Frankrijk, vertrekt na vijf jaar uit Suriname. De diplomaat is dinsdag – op basis van het goede werk dat hij heeft verricht – door president Chandrikapersad Santokhi gedecoreerd tot Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm. Op het presidentieel paleis benadrukte het staatshoofd vooral de bijdrage van de diplomaat in het versterken van de relatie tussen Suriname en Frankrijk.

De diplomaat blikt tevreden terug, vertrekt met een goed gevoel en benadrukt dat Frankrijk de Surinaamse regering zal blijven ondersteuning in haar pogingen de economie te herstellen.

President Santokhi memoreerde de bijdragen van ambassadeur Joly in het versterken van de bilaterale relatie tussen de republiek Suriname en de Franse republiek. Via Frans-Guyana delen beide landen een Gemeenschappelijke grens en samenleving.

De constructieve bijdragen van Joly op beide vlakken zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan. Hij heeft zich vanaf zijn aanstelling in 2017 als ambassadeur sterk toegespitst op het verbeteren van het grensverkeer en wel in het voordeel van beide landen en hun inwoners.

Het staatshoofd sprak ook zijn dank uit voor de Franse ondersteuning aan Suriname in de strijd tegen Covid. Hij onderstreepte hierbij het belang van goed partnerschap alsook goed nabuurschap. Ambassadeur Joly heeft vooral zijn inzet bewezen in de besprekingen tussen Suriname en Frankrijk/Frans-Guyana aangaande de Marowijnerivier als grensrivier tussen beide landen. President Santokhi noemde ook Joly’s interesse in cultuur en natuur en zijn bijdrage aan het tot stand komen van activiteiten op deze gebieden.

Ambassadeur Joly toonde zich zeer ingenomen met de decoratie. “I am proud of this medal of Suriname”, gaf hij aan. Hij zei een tevreden ambassadeur te zijn geweest in Suriname. De diplomaat noemde in zijn toespraak de culturele rijkdommen en diversiteit en de plurale samenleving van Suriname, die het voorbeeld is van samenwonen.

Volgens hem delen Suriname en Frans-Guyana meer dan een grens, maar ook een samenleving en een gemeenschappelijke geschiedenis. Beide landen delen dezelfde waarden van vrijheid, democratie, rechtstaat en mensenrechten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Joly onderscheiden voor versterken relatie Suriname-Frankrijk