donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Hardien benadrukt belang verdieping relatie met India

lees ook ...

Overlijden van Lugéne Lewis en voortvluchtige status Kempes ...

Lugéne Lewis, een van de veroordeelden in de 8 decemberstrafzaak, is in oktober 2021 in Paramaribo overleden. Kenneth Kempes, een andere veroordeelde, is onvindbaar; hij heeft de Nederlandse nationali...

Arunkoemar Hardien, de Buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname voor India, heeft zijn geloofsbrieven onlangs overhandigd aan de president van India, Droupadi Murmu. De ceremoniële plechtigheid vond plaats op het Indiaas presidentieel paleis de Rashtrapati Bhawan. Tijdens het onderhoud met het Indiaas staatshoofd gaf hij aan dat beide landen onderhevig zijn aan verschillende uitdagingen en benadrukte het belang van de verdere versterking en verdieping van de historische- en vriendschappelijke relatie tussen Suriname en India.

In de afgelopen jaren is de relatie tussen beide landen geïntensiveerd, met name in de uitbreiding van sectorale- en technische samenwerking. De kansen en mogelijkheden voor beide naties zijn groot en de vooruitzichten zijn hoopvol.

Suriname en India onderhouden al 46 jaar diplomatieke betrekkingen. In navolging hiervan gaf ambassadeur Hardien mee dat Suriname erkentelijk is voor de mogelijkheden die India biedt, waarbij verder vormgegeven kan worden aan een partnerschap ter bevordering van de duurzame ontwikkeling van Suriname.

Verder stond de ambassadeur ook stil bij de opmerkelijke groei van India in verschillende sectoren vooral de productie van Indiase Covid- vaccins alsmede de aanpak van Covid-19, ruimtevaart, defensie en de Indiase positionering zowel bilateraal als multilateraal binnen de internationale arena.

De afgezant maakte verder ook melding van het voornemen van Suriname om de bilaterale samenwerking met India verder uit te breiden en te verdiepen in verschillende gebieden vooral als strategische hub in Zuid-Amerika en de Caribische regio.

Ambassadeur Hardien wenste president Murmu, die op 25 juli 2022 werd beëdigd als president van de Republiek India veel succes toe met haar ambtstermijn. Dit namens president Chandrikapersad Santokhi en de regering van Suriname. President Murmu gaf aan ingenomen te zijn en uit te kijken naar het voorgenomen staatsbezoek van het Surinaamse staatshoofd aan India in 2023. De voorbereidingen hiertoe zullen verder worden besproken in de marge van de 77e algemene vergadering van de Verenigde Naties later deze maand.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Hardien benadrukt belang verdieping relatie met India