Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ambassadeur Halfhuid biedt geloofsbrieven aan Ghanese president

Geplaatst

op

door

Natasha Halfhuid, de ambassadeur van Suriname in Ghana, heeft samen met nog vier andere collega’s haar geloofsbrieven aangeboden aan president Addo Dankwa Akufo-Addo van de Republiek Ghana. Met deze handeling is zij officieel haar taken aangevangen als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname.

Tijdens dit onderhoud is niet alleen gesproken over de culturele- en historische banden tussen beide landen, maar ook de economische, waarbij er potentie is voor verdere uitbreiding op met name mijnbouwgebied.

Ghana is nu het economisch centrum van West-Afrika en fungeert als intermediair met de rest van het Afrikaanse continent. Suriname en Ghana kunnen door de versteviging van deze relatie elkaars economische ontwikkeling stimuleren. Dit vanwege de gunstige geografische ligging van beide landen, die de exploitatie van een lucratieve zee- en luchttransportroute zou kunnen rechtvaardigen.

Ambassadeur Halfhuid zal zich in haar nieuwe functie inzetten voor de verdere verdieping van de relatie tussen Suriname en Ghana.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Tommie Christaan in Surinaamse video clip van Damaru

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Hoofd Luchtvaartdienst ontheven

Geplaatst

op

door

Het hoofd van de Luchtvaartdienst, Faizel Baarn, is met onmiddellijke ingang uit zijn functie ontheven. In het voorbije weekend is het besluit bekrachtigd tijdens een vergadering op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

Zijn buitenfunctiestelling houdt direct verband met de verdwijning van het tweemotorig vliegtuig. Het toestel is op 12 oktober vanaf het vliegveld Zorg en Hoop opgestegen. Kort daarna is het radiocontact met de luchtverkeersleiders verbroken.

Als eindbestemming was Curaçao opgegeven. In het toestel zaten er vermoedelijk twee personen. Contact tussen Suriname en buitenlandse luchtverkeersdiensten heeft aan het licht gebracht, dat het vliegtuig niet in Curaçao is aangekomen. Formeel wordt dit toestel als “vermist” aangemerkt.

Lees verder

Meest gelezen

X