dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Graand-Galon Biedt geloofsbrieven aan

lees ook ...

Brand verwoest kindertehuis Zout der Aarde

Een tragische brand heeft maandagmiddag het Kindertehuis Zout der Aarde, inclusief de peuter/kleuterschool Richel Jozef School, volledig verwoest. Hierdoor zijn 40 kinderen...

Drs. Fidelia Graand-Galon, buitengewoon gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname in Ghana, bood haar geloofsbrieven aan, aan President Nana Addo Dankwa Akufo-Addo van de Republiek Ghana op dinsdag 22 maart 2022, tijdens een speciale ceremonie in het presidentieel paleis ‘the Golden Jubilee House’ in Accra.

Ambassadeur Graand-Galon haalde de vriendschapsbanden aan tussen Suriname en Ghana en feliciteerde de president met het tweede termijn van Ghana als voorzitter van de Economic Community of West African States (ECOWAS), de 65ste Onafhankelijkheidsdag van Ghana en het African Continental Free Trade Area (AfCFTA) secretariaat welke in januari 2021 in Ghana is geopend. Ook  ‘Oil and Gas’, goud en andere natuurlijke hulpbronnen tussen de twee landen werden besproken.

President Akufo-Addo verwees naar zijn recente vruchtbare ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi te Guyana en gaf aan dat hij voornemens is Suriname te bezoeken. Eveneens gaf de president te kennen dat de culturele banden met Suriname belangrijk zijn en verwees naar de Ghanese diaspora in Suriname (de Trans-Atlantische slavenhandel). Hij gaf aan uit te kijken naar de continuering en versteviging van de  vruchtbare diplomatieke band met de Republiek Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Graand-Galon Biedt geloofsbrieven aan