woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Graand-Galon bezoekt minister Emanuel van ROS

lees ook ...

Tweede stille loop ter herdenking verongelukte goudzoekers B...

Brownsweg heeft na de eerste stille loop ter herdenking van slachtoffers van de goudramp door de scholen, een tweede stille loop georganiseerd waaraan honderden mensen hebben deelgenomen. Burgervader ...

Drs. Fidelia Graand – Galon, de onlangs beëdigde ambassadeur in Ghana, bracht op 22 februari 2022 een kennismakingsbezoek aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport. Tijdens het bezoek werd gesproken over het verstevigen van de relatie met het land van herkomst, gebaseerd op het wederzijds respect en voordeel.

Er bestaat waarschijnlijk een historische en culturele band tussen Suriname en Ghana, omdat veel van onze voorouders ook daar vandaan kwamen. Doordat de marrons zich in Suriname aan de slavernij wisten te onttrekken, hebben ze veel van de Ghanese tradities, rituelen en gewoonten van generatie op generatie bewaard. “Wij marrons hebben alles meegenomen en hebben meer waarde aan toegevoegd. Bij de Ghanezen worden pangi’s gewoon gedragen, wij marrons hebben de tembe bijgevoegd”, zegt ambassadeur Graand-Galon

Gelet op de doelgroep van het ministerie, is een goede samenwerking met de ambassadeur belangrijk. “ROS is super belangrijk voor mij”, benadrukte ambassadeur Galon. Zij legde verder uit dat het werk niet door haar wordt gedaan. “Wat jullie hier doen, dat moet ik gaan verkopen. Als jullie mij niet voeden kan ik het niet presenteren.” Het ligt in de planning om samenwerkingsmodellen te creëren in het kader van gemeenschaps ontwikkeling in het achterland van Suriname.

Het streven om ontwikkeling te brengen in het achterland moet geschieden door middel van ondernemerschap. Minister Emanuël wenste de ambassadeur veel succes toe in haar nieuwe uitdaging en zegde de diplomaat haar volle ondersteuning toe.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Graand-Galon bezoekt minister Emanuel van ROS