maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Fidelia Graand-Galon overhandigt geloofsbrieven aan president Ruto

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

Fidelia Graand-Galon, de Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek Suriname met standplaats Accra, Ghana, overhandigde op de gedenkwaardige dag van 7 december 2023 haar geloofsbrieven aan president William Samoei Ruto van de Republiek Kenia. Deze plechtige gebeurtenis vond plaats in het indrukwekkende State House te Nairobi.

In zijn toespraak benadrukte president Ruto de cruciale rol van een sterke bilaterale handel tussen landen in termen van handels- en investeringsmogelijkheden. Hij onderstreepte dat de vooruitgang van Kenia niet beperkt is tot interne aangelegenheden. “We trekken vrienden, partners en investeerders aan om de verwezenlijking van onze ontwikkelingsdoelen te versnellen,” verklaarde president Ruto. Hij benadrukte ook dat bilaterale betrekkingen de samenwerking en het partnerschap met andere landen vergemakkelijken, wat leidt tot kansen voor economische en sociale ontwikkeling.

Ambassadeur Graand-Galon sprak haar waardering uit voor de krachtige verklaring die president Ruto aflegde tijdens de recente internationale klimaatbesprekingen van COP28 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Ze benadrukte dat Suriname gezegend is met drie UNESCO-erfgoed natuurreservaten in Oost-West en Centraal-Suriname, die dienen als bronnen van een schone en gezonde natuurlijke omgeving voor de rest van de wereld. De ambassadeur benadrukte dat Suriname streeft naar het verdiepen van de bilaterale relatie met Kenia op het gebied van duurzame integrale economische, sociale en culturele ontwikkeling.

Naast ambassadeur Graand-Galon overhandigden ook elf andere diplomaten hun geloofsbrieven aan het Keniaanse staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Fidelia Graand-Galon overhandigt geloofsbrieven aan president Ruto