donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Faucher bezoekt minister Abiamofo

lees ook ...

President Santokhi met delegatie vertrokken naar de Bahama’s...

President Chandrikapersad Santokhi is op de ochtend van maandag 10 juni samen met een delegatie vertrokken naar Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s, om deel te nemen aan de 31e Afreximbank Annual Mee...

Ambassadeur Robert Faucher van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, bracht op 11 april jongstleden, minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen een beleefdheidsbezoek.

Daarbij werden de ontwikkelingen en plannen van Suriname op het vlak van Energie en Mijnbouw besproken, alsook de diverse uitdagingen waarmee de sectoren te kampen hebben en de verschillende acties van het ministerie tot verandering.

Ambassadeur Faucher zei dat de Verenigde Staten van Amerika een partner is, in het bieden van bedrijfseconomische investeringsmogelijkheden. Verder stelt de VS zich open om Suriname op diverse gronden te ondersteunen. Suriname grijpt deze ondersteuning aan, vooralsnog op het vlak van het uitfaseren van kwik in de kleinschalige goudmijnbouw en op het gebied van de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Faucher bezoekt minister Abiamofo