vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur Egypte biedt geloofsbrieven aan

lees ook ...

Suriname en India ondertekenen akkoord over herschikking van...

Suriname heeft succesvol de herschikking van zijn schulden aan India voltooid. Na het officiële bezoek van president Santokhi aan India in januari 2023, waarbij er besprekingen plaatsvonden met de pre...

De niet-residerende ambassadeur van de Arabische Republiek Egypte, dhr. Wael Ahmed Kamal Aboulmagd, met als standplaats Brazilië, heeft recent een kopie van zijn geloofsbrieven virtueel aangeboden aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

De minister en ambassadeur hebben tijdens dit onderhoud de mogelijke samenwerking besproken op zowel bilateraal als multilateraal niveau op het gebied van de agrarisch sector, visserij, mijnbouw, toerisme en klimaatverandering. De Egyptische ambassadeur is ook lid van het Bureau van de mondiale ‘Green Climate Fund’ en heeft aangegeven zich in die hoedanigheid ook in te spannen dat Suriname in aanmerking komt voor financiering  voor adaptatie aan klimaatverandering.

Egypte beschikt ook over grote hoeveelheden medische goederen, welke tegen sterk gereduceerde prijzen aan Suriname kunnen worden aangeboden. De ambassadeur zal zijn geloofsbrieven aanbieden aan President Chandrikapersad Santokhi zodra de covid-19 reisrestricties zijn versoepeld of opgeheven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur Egypte biedt geloofsbrieven aan