zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Ambassadeur China bezoekt voorzitter Nationale Assemblee

lees ook ...

The decision of the Constitutional Court regarding the elect...

On March 23, 2023, the National Assembly's committee on electoral laws convened. The Constitutional Court's ruling on the electoral rules was considered at this meeting. It was requested that the C...

Z.E. Han Jing, de 14e ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname en opvolger van Z.E. Liu Quan, bracht op woensdag 22 september 2021 een beleefdheidsbezoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. De DNA-voorzitter gaf aan dat hij de bijdrage in de vorm van donaties van persoonlijke beschermingsmiddelen en de 100.000 doses Sinopharm-vaccins van China op prijs stelt.

Al meer dan 45 jaar bestaan er diplomatieke banden tussen Suriname en China. Vanaf de tijd van deze diplomatieke betrekkingen heeft elke regering van Suriname zich consequent gecommitteerd aan vriendschappelijke betrekkingen in het algemeen en aan het Eén China-beleid in het bijzonder. De Volksrepubliek China heeft ook consequent ondersteuning geboden bij het voltooien van samenwerkingsprojecten gericht op de ontwikkeling van Suriname. Er zijn diverse projecten gerealiseerd met zowel de Chinese overheid als het Chinese bedrijfsleven.

De bilaterale relatie tussen de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China strekt zich uit tot verschillende terreinen zoals gezondheidszorg, handel en economische samenwerking, cultuur, onderwijs en capaciteitsopbouw, huisvesting, infrastructuur, agrarische sector, veiligheid en gemeenschapsontwikkeling. De relatie tussen Suriname en China heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld in een warme sfeer, gebaseerd op wederzijds voordeel en wederzijds respect.

De ambassadeur doneerde 51 laptops aan DNA aan het eind van het gesprek. In het verleden zijn er laptops en printers geschonken aan het hoogste College van Staat.
Namens het parlement en de Republiek Suriname heeft de DNA-voorzitter de felicitaties overgebracht aan de ambassadeur Han Jing met de 72ste vieringsformatie van de Volksrepubliek China op 1 oktober. De dag markeert het einde van de dynastieke heerschappij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbassadeur China bezoekt voorzitter Nationale Assemblee