woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Alven Roosveld van CDS beantwoord vragen tijdens bestuurkunde week

lees ook ...

Alternatief 2020 en DOE vormen krachtig middenblok in Surina...

In een volle zaal tekenden de politieke partijen Alternatief 2020 (A20) en DOE afgelopen woensdag een historische samenwerkingsovereenkomst in het Lalarookhgebouw, met als doel een krachtig middenblok...

Op dag tweede dag van de bestuurskundeweek stelden de PA-studenten vragen aan bestuurders van verschillende organisaties. Directeur Alven  Roosveld van de Communicatie Dienst Suriname, ging in op de vragen. De ontmoeting met de studenten vond plaats op 15 februari 2022 in gebouw 12 op het terrein van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS).

De organisaties die hieraan meededen waren onder andere de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Telesur, Assuria, Rosebel Gold Mines en de Communicatie Dienst Suriname (CDS). De ontmoeting met de leidinggevenden, gebeurde simultaan in drie zalen van gebouw 12 op de AdeKUS.

Alven Roosveld die op dat moment in Guyana was, nam via zoom deel aan deze ontmoeting. De studenten wilden meer weten over hoe de communicatie plaatsvindt, de aanpak van Covid binnen de CDS, en de uitdagingen bij het omgaan met kritiek. De studenten stelden de bereidheid van directeur Roosveld op prijs en dat de soms kritische vragen van de studenten heel open en eerlijk werden beantwoord.

PA-student Isaura Tholen, geeft aan dat het belangrijk is om de studenten te laten weten wat deze studierichting precies inhoudt. “Velen denken dat de opleiding alleen te maken heeft met administratief werk. Door deze sessies krijgt de samenleving meer informatie over dit vak”. Volgens Tholen is de Bestuurskunde week een geweldig idee, om zo de informatie naar buiten te brengen aan de gemeenschap.

Reita Joemratie, docent Bestuurskunde op AdeKus, is ook de mening toegedaan dat directeur Roosveld de vragen heel openhartig beantwoord heeft. “In de samenleving is er veel ruis ontstaan over CDS. Door de uitleg van de directeur behoren de onduidelijkheden nu tot het verleden”, zegt de docent.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlven Roosveld van CDS beantwoord vragen tijdens bestuurkunde week